Burnout, therapie en massages – Een interview met Anja

Anja komt nu tien maanden naar de praktijk. Gemiddeld nu één keer per maand. Ik mag haar vragen stellen over hoe haar contacten met “Vanuit de stilte” haar leven verrijkt hebben. Lees even mee en krijg een inkijkje in mijn praktijk. Anja heeft het gelezen en toestemming gegeven om het te plaatsen. Overigens is Anja niet haar echte naam.

Burnout

Anja dreigde burnout te raken. Ze was overspannen thuis van haar werk. Op zoek naar een psycholoog, vond ze mij op het internet. Het gezicht op de foto met de tekst erbij sprak haar aan en ze belde om een afspraak te maken. Ze had al eerdere contacten gehad met een psycholoog, maar er waren wachtlijsten. Bij mij kon Anja binnen een week terecht.

Aandacht

Anja vertelt dat ik de tijd neem, ik kijk niet op een kwartier. Ze kan uitgebreid in gesprekken van anderhalf uur praten en dat is wat ze nodig heeft. Anja noemt me een prettig persoon die de goede dingen duidelijk, op de goede tijd zegt en vraagt. En vooral luistert. Het voelt goed, Anja weet zich gezien en gehoord. Dit eigenlijk in tegenstelling tot andere psychologen waar je vaak na een half uur weer buiten staat.

Massage

Na drie, vier gesprekken komen we er achter dat Anja heel goed alles kan beredeneren. Ze praat veel van zich af en dat is goed. Ze heeft ontdekt waar zij is vast gelopen in haar werk en heeft nu handvatten hoe om te gaan met haar situatie. Ondertussen praten we ook over andere moeilijkheden. Maar Anja vindt nog niet zo veel rust in haar lichaam en geest. Daarom stel ik voor dat ze de volgende keer komt voor een aromamassage. Anja houdt erg van knuffelen en wordt wel eens gemasseerd. De daarop volgende keren komt Anja dus in plaats van in de stoel op de “plank” terecht. En ze vindt het heerlijk. Tijdens de massages valt Anja  even in slaap van de ontspanning.  Van Anja is de review: “Wat een enorme ontspanning. De oliën blijven dagenlang bij me. Een vriendin zei dat ik beter uit mijn ogen keek”.

Oliën

Anja is zo onder de indruk, dat zij steeds meer wil weten over de oliën die ik gebruik bij de massages. Ze is met me mee gegaan naar een bijeenkomst en ze was verrast en blij dat ze ook zelf de oliën – via mij-  aan kon gaan schaffen. Heel enthousiast koopt ze de oliën, die haar dochter nu elke week bij haar opbrengt. Het zijn precies dezelfde acht essentiële oliën die ik ook gebruik bij massages. Ook voor de emotionele ontspanning gebruikt Anja nu – in de diffuser- de essentiële oliën.

Pijn

Anja is bekend met chronische pijn in haar rug, opgelopen bij een ongeluk. Ze moest eigenlijk een operatie ondergaan. Elke maand kreeg zij een injectie om de ergste pijn te onderdrukken. Inmiddels gebruikt Anja de essentiële oliën die we samen hebben opgezocht. Anja heeft een samenstelling van oliën gevonden en smeert deze nu op haar rug. De scherpte van de pijn is verdwenen en de injecties kan zij achterwege laten.

Voor allerhande lichamelijk problemen gebruikt Anja nu de essentiële oliën. De voorbeelden zijn talrijk. Haar man is nog een beetje sceptisch, maar heeft er inmiddels ook baat bij.

Coronatijd

In het begin van de coronatijd moesten we stoppen met de massages. We hebben toen weer – op veilige afstand- een paar gesprekken gehad. De afwisseling van gesprekken en massages is Anja goed bevallen. Nu komt Anja weer voor massage én we praten. En we sparren over het gebruik van de oliën in deze tijd. Een mooie combinatie.

Verrijking

Anja noemt haar kennismaking en ervaringen met Vanuit de stilte samengevat een verrijking voor haar leven. Ze was altijd al met gezond leven bezig; meditatie en goed, gezond eten met kruiden. Het arsenaal van essentiële oliën is een prachtige toevoeging aan haar leven en dat van haar naasten. Inmiddels maakt zij ook vriendinnen regelmatig blij met een olie voor het één of ander. Anja heeft het handboek van de essentiële oliën aangeschaft en is heel zelfredzaam. Bij vragen weet ze me te vinden. Op mijn vraag of Anja nog feedback voor mij heeft denkt zij na, ik heb nog niets gehoord.

Dreig jij burnout te raken of ben je overspannen thuis van je werk? Inzicht in de oorzaken van je overspannenheid is het begin van verandering. Neem gerust contact op of kijk eerst eens rond op de website onder therapie en coaching.

Ben jij benieuwd naar de oliën die ik gebruik, of naar de aromamassages, kijk dan verder op Massages en oliën of neem contact op.

 

Delen:

Gerelateerde blogs

Leven met je zintuigen

Natuur uit een flesje (?!)

Hoe en waarom essentiële oliën Niet eens zo vaak ik de vraag; wat zijn dat ...
Lees meer
Behoefte aan onthaasting

Zeven redenen om de stilte op te zoeken

Alleen in de stilte Het is stil in het klooster. Naast een oude man met ...
Lees meer
Behoefte aan onthaasting

Less stuff is more silence

Spullen weg doen De laatste jaren probeer ik bewust om te gaan met spullen. Vooral ...
Lees meer