Een onrustige tijd – Vanuit de stilte biedt perspectief

Het is nu bijna twee jaar een extreem onrustige tijd. Ik ontmoet heel verschillende mensen en iedereen gaat op zijn of haar manier om met de pandemie en de impact die dit heeft op het dagelijks leven. Er zijn zóveel meningen, zóveel ervaringen, zóveel verschillende nieuwsberichten, dat je in verwarring kunt raken.  Bij velen is het vertrouwen in de regering van ons land in een dieptepunt beland. Relaties staan op scherp. Mensen zoeken steun en begrip bij gelijkgestemden, waardoor de polarisatie alleen maar toeneemt.

Veel mensen ervaren geen perspectief op verbetering, waardoor depressies ontstaan en verergeren. De eenzaamheid is gegroeid in omvang en ernst. Wat hebben we het nodig, dat we  perspectief krijgen, in plaats van getallen van het aantal ziekenhuisopnames.

Hoe houden we stress en virussen onder controle

Nu vaccineren geen afdoende oplossing blijkt om het virus te weren, gaan gelukkig steeds meer mensen inzien dat er lange termijn oplossingen gezocht moeten worden. Hoe kunnen we de stress en de angst de baas blijven én hoe kunnen we zo gaan leven dat virussen minder ernstig ziek maken?

Het lijkt er op dat we met elkaar in een staat van overspannenheid komen.  Velen zijn prikkelbaar, overbelast en extreem moe.  De energie ontbreekt om goed voor jezelf te zorgen, terwijl dit juist nu zo hard nodig is.

Door de maatregelen hebben we minder (fysiek) contact, voelen we ons vaker eenzaam. Terwijl aanraking en contact enorm belangrijk zijn voor ons immuunsysteem. Het ontberen hiervan kan direct leiden tot ziekte. Net als angst, ook dit heeft enorme impact op ons lichamelijke afweersysteem.

Juist nu is het belangrijk om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen. De tekorten hieraan zijn groot.  Heb jij je al verdiept in de rol die voeding speelt om overmatige stress en ziekte te voorkomen? Ik volgde een college bij Gezond door voeding en deed nieuwe inzichten op. Uit bronnen blijkt o.a. dat vitamine C inname bij patiënten wonderen doet.

Bezinning en herstel vanuit stilte

De vraag is misschien wel eerst: hoe kunnen we de rust gaan vinden om te gaan herstellen van deze overspannen toestand? Ik zag ergens een oproep tot een dag van rouw: Laten we met elkaar een dag van nationale rouw inlassen, om stil te staan bij onze verliezen. Verliezen van zekerheden, verlies van vertrouwen, verlies van gezondheid, verlies van geliefden, verlies van vrijheid.

Dat lijkt mij goed ja, een dag van massale stilte en bezinning. Doorvoelen wat deze pandemie met ons gedaan heeft en doet. Met Vanuit de stilte kan ik op verschillende manieren wijzen bijdragen: Een stiltewandeling of een retreat.

Heb je meer behoefte aan een aromamassage, natuurlijke producten voor de ontspanning én de gezondheid, ook dan kun je bij mij terecht. We kunnen samen een plan maken hoe je kunt onthaasten. Je gaat ontdekken hoe je rust in het dagelijks leven kunt inbouwen en zal hierdoor meer grip krijgen op je leven in al haar aspecten.

 

“It’s not about how to get cured, but how to live”

– Joseph Conrad

 

Met mijn praktijk wil ik, nu precies zeven jaar, hoop en perspectief bieden. Welke mening of ervaringen je ook hebt;  ik zal luisteren, me inleven in jouw situatie en samen kijken hoe jij weer in balans kunt komen bij overspannenheid, somberheid en ziekte.

Iedereen is het waard om gezien, gehoord en gevoeld te worden.

Conny Rijlaarsdam

Contact – Vanuit de stilte

www.vanuitdestilte.nl

 

Delen:

Gerelateerde blogs

Leven met je zintuigen

Natuur uit een flesje (?!)

Hoe en waarom essentiële oliën Niet eens zo vaak ik de vraag; wat zijn dat …

Lees meer
Behoefte aan onthaasting

Zeven redenen om de stilte op te zoeken

Alleen in de stilte Het is stil in het klooster. Naast een oude man met …

Lees meer
Behoefte aan onthaasting

Less stuff is more silence

Spullen weg doen De laatste jaren probeer ik bewust om te gaan met spullen. Vooral …

Lees meer