Over Vanuit de Stilte

Vanuit de stilte is de praktijk van Conny Rijlaarsdam. De kernwaarden van Conny zijn verbinding en hoop.

Als jong kind vond ik het al fijn om met mensen te praten en vooral om te luisteren naar hun verhaal. In mijn zoektocht naar de zin van mijn leven en hoe ik dat vorm wilde geven, koos ik voor de studie orthopedagogiek. Ik leerde over pedagogiek; het omgaan met ouders en kinderen én over de mensen met een verstandelijke beperking. Met name was mijn interesse gelegen in de communicatie en het contact met mensen die geen verbale communicatiemogelijkheden hadden. Het communiceren met hen vergt inlevingsvermogen en fijngevoeligheid voor kleine signalen en uitingen.

Naast de zorg voor ons gezin met drie kinderen, werkte ik in verschillende functies in de zorg voor verstandelijk beperkten en in de jeugdzorg. Ik kwam bij mensen thuis, in heel verschillende settings en omstandigheden. Dat vond ik boeiend en ik wilde graag zorgen.

Maar in mijn zorgen voor anderen liep ik eind 2013 vast in een burn-out. In die tijd leerde ik om eerst voor mezelf te zorgen. Het zorgen voor anderen bleef in mijn bloed zitten en nu zorg ik graag weer – op mijn eigen manier, zonder de ballast van een grote organisatie – voor anderen.

Zo is Vanuit de stilte ontstaan

Vanuit de stilte van mijn eigen woestijnperiode ben ik weer op weggegaan. Ik ben iemand (geworden) die de stilte enorm kan waarderen en nodig heeft. Ik ben graag onder de mensen, maar net zo graag op mezelf. Vanuit mijn eigen stille zijn kan ik de ander ontmoeten.

Vanuit nieuwe inzichten en inspiratie is mijn praktijk Vanuit de stilte ontstaan en ben ik op eigen wijze weer gaan zorgen voor anderen.

Als generalist zoek ik graag bij eenieder naar de juiste ingang om de ander passend en optimaal te ondersteunen.  Het beginpunt zal altijd zijn: stilstaan bij de verlangens en behoeften van de ander. Vanuit deze stilte, deze wijze van ‘zijn’,  zoeken we samen naar wegen tot een (zin)vol, vreugdevol en gezond leven.

Mijn missie

Met Vanuit de stilte bied ik een veilige plek in mijn werkkamer aan huis of in de natuur. Ik wil je graag, vanuit mijn passie voor stilte, de natuur én voor mensen, helpen om in verbinding te komen met je oorspronkelijke natuur, hoe je bedoeld bent. Namelijk een uniek en waardevol mens. Ik ben ervan overtuigd dat ieder mens het waard is om zich geliefd en verbonden te voelen.

Vanuit de verbinding met jezelf, met anderen, met de natuur, en zo je wilt met God, kun je ontdekken wat wezenlijk belangrijk is in het leven.

Ervan uitgaand dat lichaam, ziel en geest nauw met elkaar verbonden zijn, zoek ik graag met jou naar jouw ingang(en) en mogelijkheden om verbindingen aan te gaan of te herstellen.

Zodat je met vernieuwde hoop en met nieuwe energie je weg – met jezelf en met anderen – kunt vervolgen.

Gedicht van Conny

Nieuwe tijden
Nieuwe kansen

Nieuwe liefdes
Nieuwe dansen

Nieuwe stormen
Nieuwe vormen

Nieuw seizoen
Nieuwe view

Mijn ervaring

Ervaring heb ik opgedaan in verschillende rollen en opleidingen:

• Alle persoonlijke ervaringen als kind, buurmeisje, jongere, volwassene, echtgenote, ouder, vriendin, zus, buurvrouw, dochter, kleindochter.

• Professionele ervaringen: pedagogisch gezinscoach, begeleider in de jeugdzorg en in de gehandicaptenzorg, verzorger in de thuiszorg, ouderenzorg en gehandicaptenzorg, gedragsdeskundige in de jeugdzorg en in de gehandicaptenzorg.

• Semiprofessionele ervaringen: pastoraal medewerker, leidster van kinderdiensten, maatje van een ex-prostituée.

• Studies en opleidingen: Orthopedagogiek, Diagnostiek en behandeling voor mensen met een lichte verstandelijke beperking, Coaching & Counseling, Contextuele Hulpverlening, Workshops en studiedagen Essentiële oliën voor de gezondheid, Training de Kracht van Kwetsbaarheid bij Marjon Bohré, Opleiding tot natuurvoedingsadviseur.

Door mijn ervaringen en interesses te combineren, heb ik steeds meer ervaren dat lichaam, ziel en geest nauw met elkaar verbonden zijn. Verandering op één gebied heeft altijd doorwerking op de andere gebieden.

Review

Retreat Schiermonnikoog
"Een aanrader! Conny is een fijne vrouw om door gecoacht te worden. Wat een heerlijk eiland ook. Ik ging er ook zelf op uit, het was een geruststellend idee dat ik op jou kon terugvallen als het nodig was." - Deelnemer retreat Schiermonnikoog
Retreat
"Ik zag enorm op tegen het alleen op pad gaan, maar durfde het aan om met jou te doen, ook al kende ik je niet. Ik heb er veel aan gehad door een paar dagen uit mijn gezin te zijn en zo te ervaren dat ik op mezelf kan zijn en hoe goed dat voor me is. Ik heb ook fijne tips gekregen waar ik thuis mee aan de slag ga." - Deelnemer meerdaagse retreat
Stiltewandeling team
"Conny organiseerde voor ons als groep een stiltewandeling op maat. Ze had zich verdiept in ons thema en nam ons mee te natuur in om te reflecteren. De route was zorgvuldig uitgestippeld en de reflecties waren op maat. Bedankt Conny!" - Stiltewandeling voor een team
Previous
Next

De afgelopen jaren heb ik aardig wat ‘woestijnmomenten’ gekend: momenten waarop ik me alleen en moedeloos voelde. Doordat ik geen werkkring meer had en mijn kinderen mijn zorg minder nodig hadden, voelde ik me regelmatig nutteloos en soms zelfs waardeloos.

Maar ik ben gaan ontdekken dat ik in kleine dingen toch iets kon blijven betekenen. Ik heb nieuwe hobby’s ontdekt, zoals tuinieren en vogels kijken.

Je mag er zijn: geniet van dat wat er is

Bovenal ging ik ontdekken dat ik niet altijd iets hoefde te dóen om zin in het leven te hebben. Ik mag er gewoon zijn, met al mijn mooie en minder mooie eigenschappen, en genieten van wat er is; een bloem of een vogel, een klein praatje op straat. Verder heb ik, juist in deze periode en ook met vallen en opstaan, nieuwe vrienden gemaakt. Carrière is minder belangrijk geworden.

Aan het einde van mijn leven wil ik kunnen zeggen dat het goed is: dat relaties belangrijker zijn geweest dan prestaties. Dat het gaat om het maken van contact. En het leven vanuit authenticiteit, verbinding en hoop.

Ben jij geïnteresseerd in wat ik met Vanuit de stilte voor jou kan betekenen? Neem dan contact op.

Nieuwsbrief

Ben je geïnteresseerd in wat leven vanuit de stilte met je kan doen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang één keer per maand de nieuwsbrief met inspiratie, gedichtjes en natuurfoto’s die je uitnodigen om voor jezelf te zorgen.