Stilte & Bezinning

We leven in een onrustige en onzekere tijd. Er zijn tal van maatschappelijke en persoonlijke problemen en dilemma’s. Er komen onnoemelijk veel – vaak angstaanjagende –  prikkels op ons af en we moeten steeds keuzes maken over wat we doen en wie we willen zijn. In deze chaos is het verhelderend om stil te staan bij wat er in je leeft aan verlangens en behoeften.

In onze westerse samenleving, waarin ons denken centraal is komen te staan, is het meer dan ooit belangrijk om meer vanuit je hart te gaan leven, zodat je gedachten tot rust komen en er meer balans komt in lichaam, ziel en geest.

Vanuit de stilte biedt je een veilige plek om stil te staan bij je eigen hart en om te  onderzoeken wat voor jou van waarde is en hoe je tot rust kunt komen. Je kunt gaan ontdekken welke wegen er zijn om de hoeveelheid prikkels te beperken en te ordenen, en hoe je de juiste balans kunt vinden hierin. Conny loopt een stukje met je mee op je levensweg en begeleidt je hoe je met meer zin en met meer aandacht voor het hier en nu zelfstandig verder kunt gaan.

Aanbod Stilte & Bezinning

Deze Zin in stilte-wandeling maak je met een groep. Via een zorgvuldig uitgezette route in de natuur wandelen we ons samen stil. Je krijgt handvatten mee om innerlijk stil te worden én om stil te staan bij je eigen hart. We lopen gezamenlijk, maar toch iedereen voor zich. De kracht van het samen lopen met de oefeningen zal je opladen, verbondenheid laten ervaren en nieuwe inspiratie geven.

Meerdaags retreat op Schiermonnikoog

Dit retreat op Schiermonnikoog is voor jou als je behoefte hebt aan een meerdaagse adempauze, omdat je veel drukte om je heen ervaart, waardoor je moeilijk tot rust en ontspanning kunt komen. Je mag praten en delen, en we zijn samen stil, in de prachtige natuur van Schiermonnikoog. Van tevoren bespreken we jouw thema waar we mee aan de slag gaan. Je zult op adem komen en ontdekken hoe je meer vanuit innerlijke rust kunt gaan leven.

Over Conny Rijlaarsdam

“Stilte en bezinning is voor mij een wezenlijk onderdeel van mijn leven. De afgelopen jaren heb ik veelvuldig de stilte opgezocht: in kloosters, op andere stilteplekken en in mijn vaste huurhuisje op Schiermonnikoog. Ik laat me inspireren door de natuur en door de kloostertraditie, en heb verschillende online en offline cursussen gevolgd. Stiltemeditatie maakt deel uit van mijn dagelijks leven, ik zou niet meer zonder willen. Mijn belangrijkste inspiratiebron is de Bijbel, een boek vol hoop. Mijn praktijk staat open voor iedereen, gelovig of niet, en ik respecteer ieders keuze en geloofsuiting.

Vanuit mijn orthopedagogische basis, heb ik me de afgelopen jaren steeds verder en breder verdiept in de psychologie en theologie. Ik heb leidinggegeven aan allerlei stiltemeditaties. Als ik een stiltewandeling of retreat voorbereid, dompel ik mijzelf eerst onder in de stilte en ga de natuur in om tot rust te komen en inspiratie op te doen. Voor een persoonlijk retreat verdiep ik me in jouw situatie en sluit aan bij wat jou bezighoudt. Ik heb een globaal programma, maar samen vullen we het verder in.”

Review

Stiltewandeling
"Nooit gedacht dat er zoveel in de stilte kon gebeuren. De volgende keer ga ik graag weer mee." - Deelnemer van een stiltewandeling
Retreat Schiermonnikoog
"Een aanrader! Conny is een fijne vrouw om door gecoacht te worden. Wat een heerlijk eiland ook. Ik ging er ook zelf op uit, het was een geruststellend idee dat ik op jou kon terugvallen als het nodig was." - Deelnemer retreat Schiermonnikoog
Stiltewandeling team
"Conny organiseerde voor ons als groep een stiltewandeling op maat. Ze had zich verdiept in ons thema en nam ons mee te natuur in om te reflecteren. De route was zorgvuldig uitgestippeld en de reflecties waren op maat. Bedankt Conny!" - Stiltewandeling voor een team
Previous
Next

Gedicht van Conny over stilte & bezinning

In de stilte van de woestijn
Je echte ik, nu heel klein

Alle ballast wordt er zichtbaar
Je voelt je naakt en kwetsbaar

Nieuwe oases zullen er komen
Waar je nu al van kunt dromen

Nieuwsbrief

Ben je geïnteresseerd in wat leven vanuit de stilte met je kan doen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang één keer per maand de nieuwsbrief met inspiratie, gedichtjes en natuurfoto’s die je uitnodigen om voor jezelf te zorgen.