Therapie & coaching

In deze tijd en wereld van extreme stress en druk kan het je allemaal gemakkelijk te veel worden. Misschien ben je zelfs al vastgelopen in je werk of in je relatie en dreig je overspannen of burn-out te raken. Je hebt hierdoor de behoefte om met iemand stil te staan en te reflecteren.

Misschien is de drempel wel hoog voor je. Maar weet of hoor je dat het goed is om over jezelf, je gedachten en je gevoelens te praten. Door te reflecteren op wat er in je leeft en er ordening in aan te brengen, kun je gericht gaan ontdekken hoe je je beter in je vel kunt voelen.

We onderzoeken samen jouw hobbels, struikelblokken én je veerkracht. We zullen kijken wat jij nodig hebt om weer vooruit te komen.

Je zult met meer energie en innerlijke rust je weg vervolgen.

De waarde van gehoord worden

Het onder woorden brengen van gevoelens en gedachten zijn wezenlijke behoeften van de mens om zich te uiten, zich gehoord en goed te voelen. Het is nodig om verbinding met jezelf en met de ander te ontdekken en te ervaren. Soms is het nodig om eerst tot rust te komen alvorens te gaan praten en kun je dit middels eenvoudige oefeningen bereiken.

Het praten begint met het onderzoeken van de factoren en omstandigheden die jou gevormd hebben; de familie waar je uit komt en de (ingrijpende) gebeurtenissen die je hebt meegemaakt. Door te reflecteren en te ordenen krijg je inzicht in hoe je geworden bent zoals je bent. Door de ervaringen en je levensgeschiedenis onder ogen te komen en in het licht te brengen in het gesprek kun je meer rust gaan ervaren.

Naast het bespreken van moeilijkheden, kijken we ook naar je veerkracht of hoe je deze kunt ontwikkelen. Afhankelijk van jouw vraag of problemen maken we afspraken over de vorm van de hulp en de lengte van een traject.

Aanbod Therapie & coaching

Gesprekstherapie

Op een veilige plek kun je je verhaal vertellen en zullen we stilstaan bij je emoties en verlangens. Door deze onder ogen te komen kun je jezelf beter leren kennen en verandering in je denken en gevoel gaan ervaren. We zullen enerzijds zoeken hoe je gedachtes en emoties toe kunt laten en anderzijds hoe je je denken, voelen en ervaren een andere richting kunt geven. Je zult meer inzicht en balans ervaren in je gevoels- en gedachtenwereld en je minder opgejaagd voelen.

Wandelcoaching

De natuur biedt vele mogelijkheden en handvatten om te reflecteren. Je wilt meer vanuit rust en balans gaan leven en je bent onzeker of je dit helemaal op eigen kracht kunt gaan doen. Door samen letterlijk op weg te gaan in de natuur krijg je handvatten om innerlijk stiller te worden, met jouw thema aan de slag te gaan en je minder opgejaagd te voelen. Zodat je lichamelijk én emotioneel meer energie en balans ondervindt.

Over Conny Rijlaarsdam

“In mijn werkzame leven heb ik vanuit verschillende rollen en invalshoeken gewerkt met therapie en coaching. Als gedragswetenschapper heb ik een brede basis om naar mensen en gedrag te kijken. Tijdens latere cursussen en opleidingen deed ik therapeutische- en coachingskennis en -vaardigheden op. Vanuit mijn interesse en compassie voor het leven én voor mensen ontwikkel ik mij voortdurend op dit gebied van zingeving en psychologie.

De oplossing voor problemen ligt vaak in het veranderen van de kijk op het leven, de overtuigingen die je over jezelf hebt én door de verbinding met anderen aan te gaan, te veranderen of te herstellen. Soms moet er wat dieper gegraven worden naar de mogelijkheden voor verandering (therapie), soms zijn er vooral praktische of lichtere gedragsveranderingen nodig (coaching).Ik ervaar het als een voorrecht om met unieke mensen op te trekken, hen te leren kennen en samen te ontdekken hoe het leven meer zin, betekenis en waarde kan krijgen.

Voedingscoaching lijkt een ander terrein, maar ik ben ervan overtuigd geraakt dat het lichamelijke voedsel van directe invloed is op het hele functioneren van de mens. In 2019 studeerde ik af als Natuurvoedingsadviseur.

Uiteraard zijn verschillende vormen van coaching en therapie, in overleg, met elkaar te combineren.”

Review

Therapie & coaching
"Waar het in het begin vooral ging over hoe ik mijn gevoelens kon ontdekken en uiten, ging het later meer over mijn verhaal vertellen en ontving ik handvatten hoe met moeilijke situaties om te gaan. Het laatste jaar kwam ik één keer per maand en op jouw aangeven denk ik nu inderdaad zelfstandig verder te kunnen. Fijn om te weten dat ik als het toch weer nodig is, weer bij jou terecht kan."
Therapie
"Ik blijf me verbazen hoe snel ik bij je terecht kon en ben zo blij dat ik de stap heb genomen om je te bellen. Het is ook heel geruststellend dat ik weet dat ik tussendoor, als het niet goed met me gaat, gewoon kan bellen en heb dat ook een keer gedaan. Soms zie ik weer tegen een afspraak op, want ik word er wel moe van. Maar ik ben altijd blij als ik weer geweest ben en kan weer vooruit."
Previous
Next

Gedicht van Conny

In de tuin van je hart
Bloeit altijd iets moois

Nieuwsbrief

Ben je geïnteresseerd in wat leven vanuit de stilte met je kan doen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang één keer per maand de nieuwsbrief met inspiratie om voor jezelf te zorgen, en nieuwe data van workshops en retreats.