Voedingscoaching

Zoals de kwaliteit van de lucht die je inademt van grote invloed is op je gesteldheid, is voeding dat zeker ook. Het komt elke dag weer terug, we kunnen niet zonder. Je lichamelijke en emotionele gezondheid hangen nauw met elkaar samen, dus goede voeding is niet alleen belangrijk voor je lichamelijke, maar ook voor je emotionele gezondheid.

Hoe ziet een voedingscoaching eruit?

Voor voeding is het belangrijk dat er voldoende stoffen in zitten waar je energie van krijgt én dat er genoeg voedingsstoffen voor je lichaamscellen in zitten. Je hebt dus brandstof én voedingsstoffen nodig. De belangrijkste boodschap van de voedingsleer waar ik mee werk, is dat je zoveel mogelijk onbewerkt voedsel tot je neemt: zo puur en natuurlijk mogelijk. Hierin zitten de volwaardige stoffen die goed zijn voor je lichaamscellen.

Het is belangrijk dat er evenwicht is tussen de hoeveelheden koolhydraten, eiwitten en vetten. Van onderschatte waarde zijn de vitamines en mineralen die je bij iedere maaltijd nodig hebt voor een goed functioneren en je emotionele welzijn.

Als je kiest voor voedingscoaching leer je welke voeding je beter kunt laten staan en welke je juist tot je moet nemen om gezond te worden of te blijven. We zullen stapsgewijs werken aan verandering van voedingsgewoonten en jij bepaalt uiteraard zelf hoe ver je hiermee wilt gaan. Je kunt ook via mij 100% plantaardige voedingssupplementen aanschaffen.

Deze vorm van coaching is geschikt voor iedereen die wil werken aan herstel en het verbeteren van het immuunsysteem door middel van verandering van voeding.

Bij ernstige eetstoornissen zal ik doorverwijzen naar of evt. samenwerken met een behandelaar.

Praktische informatie

Plaats: Miep Gieslaan 11, Pijnacker
Duur: 60 minuten per sessie
Kosten: 50 euro

Tip: sommige werkgevers zijn bereid om de kosten voor (voedings)coaching op zich te nemen.

Heb je interesse in voedingscoaching? Neem dan contact met me op. 

Over Conny Rijlaarsdam - Vanuit de stilte (1)

Delen:

Gerelateerde blogs

Behoefte aan onthaasting

Zeven redenen om de stilte op te zoeken

Alleen in de stilte Het is stil in het klooster. Naast een oude man met …

Lees meer
Behoefte aan onthaasting

Less stuff is more silence

Spullen weg doen De laatste jaren probeer ik bewust om te gaan met spullen. Vooral …

Lees meer
Behoefte aan onthaasting

Nieuw seizoen!

Aan het begin van het werkseizoen sta ik stil bij mijn nieuwe plek en bij …

Lees meer