Wierook voor de geestelijke gezondheid

In mijn avontuur met de oliën kwam ik de wierook (Engels: frankincense) tegen.   Wierookolie in de essentiële, pure vorm komt van de Boswellia boom. Deze bomen groeien in landen als Somalië, Jemen, Oman en India; in warme, droge streken. Een boom is minstens 10 jaar oud als er hars uit gewonnen kan worden. De hars is de grondstof voor de olie.

Naast de enorme hoeveelheid aan toepassingen voor de fysieke gezondheid, werkt het ook op de psyche. Het is de koninklijke olie – Jezus kreeg het bij zijn geboorte – en bevat heel veel werkzame stofjes waardoor je je ook emotioneel gezien beter gaat voelen. Je gaat je meer verbonden, ontspannen en vrolijker voelen.

Stress

Bij problemen die langere tijd spelen heeft de wierookolie in pure vorm grote geneeskracht. Als je langdurig veel stress en overprikkeling ervaart,  kan dagelijkse inname al na een week zorgen voor een rustiger en opgewekter gevoel. Het helpt ook bij gevoelens van eenzaamheid, verlatenheid en depressie. Zelf gebruik het nu al geruime tijd elke dag een paar keer; een druppeltje onder mijn tong. En wetende dat het ook goed is voor bijna alles in mijn lichaam, ga ik er zeker mee door. Het werkt cel vernieuwend, ondersteunt het immuunsysteem en verbetert de algehele stemming.

Hechting en afscheid vader

Onlangs namen we afscheid van onze vader, die geveld was door  het virus. De dag voor zijn overlijden kon ik zijn voorhoofd met frankincense besprenkelen. Kort daarna had hij een opleving en was zich bewust van onze aanwezigheid. Het was een intiem moment en ik zal de woorden die hij sprak niet vergeten.

Onderstaande beschrijving komt uit Emotions & Essential Oils (vertaling van mij)

“Wierook ondersteunt bij het creëren van een gezonde hechting met je vader. Het helpt bij het spirituele ontwaken en bij het ervaren van de vaderlijke liefde van God. Als iemand zich verlaten of vergeten heeft gevoeld, herinnert wierook haar er aan dat zij geliefd en beschermd is. Deze olie is ongelooflijk krachtig is en tegelijkertijd mild, zoals een liefhebbende vader die voedt, leidt en beschermt. Wierook beschermt het lichaam en de ziel van negatieve invloeden en ondersteunt de ziel in haar spirituele ontwikkeling.  De olie verbetert activiteiten van gebed en meditatie; het opent spirituele kanalen die voor een individu de weg baant om zich te verbinden met God.

Door het licht en de kracht van wierook kan de mens dichter bij het goddelijke, de gezonde mannelijkheid en de omvang van de ware identiteit  komen. Negatieve emoties: Verlatenheid     Spirituele niet-verbondenheid   Afstandelijkheid tot de vader    Onbeschermd Spirituele duisternis.
Positieve eigenschappen: Verlicht   Geliefd  Beschermd  Wijsheid   Onderscheidingsvermogen   Spiritueel toegankelijk  Verbonden met vader”

Spiritueel

Wierook is dus ook behulpzaam bij het gebed; het contact maken met het hogere, met God.
Het volgende kun je bijvoorbeeld passend bidden:

Ik geloof in een goede God, die van me houdt,
die me kracht geeft en me wil zien groeien.
Ik voel me geborgen in de vaderlijke kracht en
ik weet dat ik altijd in het licht zal zijn.”

(Thorsten Weiss)

Zelfzorg en contact

Wierook kan heel goed in combinatie met andere oliën gebruikt worden. Het werkt dan  als een versterker. Het is belangrijk dat je je goed laat voorlichten over hoe je aan deze en andere oliën komt en hoe je haar kunt gebruiken op een verantwoorde en veilige manier.

Ben je benieuwd of dit ook iets voor jou is, neem gerust vrijblijvend contact op. Je kunt ook een sample ontvangen om het te ervaren.

 

Boeken

-Modern Essentials (beschrijvingen oliën, toepassingen, onderzoeken etc)
-Emotions & Essential Oils
-Frankincense (by Dr. David Hill)
-Breng je emoties in balans met essentiële oliën (Thorsten Weiss)

Als je geïnteresseerd bent kun je een boek van mij lenen.

Conny Rijlaarsdam
https:www.vanuitdestilte.nl
conny@vanuitdestilte.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Delen:

Gerelateerde blogs

Leven met je zintuigen

Natuur uit een flesje (?!)

Hoe en waarom essentiële oliën Niet eens zo vaak ik de vraag; wat zijn dat …

Lees meer
Behoefte aan onthaasting

Zeven redenen om de stilte op te zoeken

Alleen in de stilte Het is stil in het klooster. Naast een oude man met …

Lees meer
Behoefte aan onthaasting

Less stuff is more silence

Spullen weg doen De laatste jaren probeer ik bewust om te gaan met spullen. Vooral …

Lees meer